Selecteer een pagina

Doorléven en dóórleven….

Misschien zit je er middenin, het intense verdriet dat je overvalt, dat je kan verlammen, als je iets of iemand bent kwijtgeraakt. Je hele leven is anders geworden. Maar daarnaast gaan ook de normale dingen door, waar je misschien helemaal geen energie voor hebt of de zin van inziet.
Het zijn twee uitersten, het doorléven en dóórleven, maar toch zo belangrijk om beide aandacht te geven om in balans te kunnen blijven in zo´n heftige tijd.
Doorléven, voelen, aandacht geven aan je boosheid, verdriet, je pijn, onmacht. En ook dóórleven, opstaan, je dingen doen, omgaan met de mensen om je heen etc. Hoe zorg je tijdens het rouwen goed voor jezelf?

In het wandelcoachtraject wat ik aanbied, speciaal in een tijd van rouw en verlies, doorloop je verschillende fases. Dit gaat in je eigen tempo, want het is natuurlijk voor iedereen anders hoe een proces verloopt.

• Je mag je verhaal vertellen, keer op keer. Beseffen wat er is gebeurd, nadat je iemand moet missen of afscheid hebt moeten nemen van bijv. je baan, een droom, je gezondheid.
• Stilstaan bij wat of wie je bent verloren, stilstaan bij je gevoelens door bijv. letterlijk stil te staan bij een omgewaaide boom waarbij we kijken naar gelijkenissen in jouw leven. Stilstaan bij wat het verlies met je doet.
• De balans tussen doorléven en dóórleven vinden. Wat is er anders geworden in je leven, hoe pas jij daar nu in? Welke rol heb je nu? Wie zijn je hulpbronnen?
• Aan het eind van het traject zul je merken dat je ondanks het verlies in je leven, ook weer verder kunt. En ontdekken hoe je je geliefde, je verlies verweven hebt in je leven.

‘Je verlies verweven in je leven’ het geeft mooi weer dat je het niet wegstopt, maar het een onderdeel is van je leven, waardoor je ook bent zoals je nu bent.
Een heel proces, waarbij ik je graag al wandelend wil bijstaan.
Als je afscheid hebt moeten nemen van iemand die je liefhebt, bij een miskraam of misschien een onvervuld verlangen naar een kindje, bij het verlies van je baan, gezondheid of vriendschap, je huwelijk…. Wees welkom om te komen kennismaken!

Het wandeltraject:
• Kennismakingswandeling
• Meerdere wandelingen (afhankelijk van de duur van de rouwtaken) met creatieve werkvormen en opdrachten in de natuur.
• Afsluitende wandeling met een symbolisch aandenken

 

Verdriet dat ingehouden wordt
en geen stem krijgt, kneust het hart.