Selecteer een pagina

Aan het eind van de dag gevloerd… geen tijd voor jezelf genomen. Want ja, hoe doe je dat? Als je je kinderen belangrijk vindt, je partner, de mensen om je heen die je lief zijn en ja, ook de buurvrouw af en toe aandacht wilt geven. Daarbij ook nog je eigen werkzaamheden en de boodschappen en de klusjes in huis die gedaan moeten worden en…. Hoe houd je het vol.

Geen wonder dat je af en toe denkt: ´Waar ben ik zelf eigenlijk nog in dit hele verhaal?’ Doe ik de dingen waarvoor ik ben gemaakt? Hoe kom ik weer op adem?

Vaak zijn er dan ook al lichamelijke klachten, je lichaam trekt aan de bel, als je het zelf niet doet. Herkenbaar? Dan is het tijd om op de rem te trappen en een stapje terug te doen!

Wist je dat je je ongeveer 4 uur kunt concentreren op een dag? En als je na bijv. 2 uurtjes even iets anders doet, dit beter is voor je concentratie en je daardoor dus effectiever werkt dan als je steeds maar doorgaat? Even uit het raam staren, een ommetje, dat kopje koffie in de zon (zonder mobiel wink)…Even je aandacht op iets anders. Een mooi boek is `De kracht van rust´ dat Mirjam van de Vegt schreef met veel tips en inzichten.

Bij het wandelcoachen staan we ook geregeld stil. Om te voelen, hoe het met je gaat, wat je hoog zit. Bij het wandelcoachen doen we niet alleen een stapje terug, ook een stapje vooruit, door te kijken naar wat je graag wilt in jouw situatie. Wat is je ideaal, wat gebeurt er dan, wat is er nodig om in de beweging te komen, waarin merk je het verschil?

Een mooie oefening daarvoor is al wandelend je ideale dag beschrijven, lekker dromen, van het moment dat je opstaat tot je weer naar bed gaat. Waar ben je, wat doe je, met wie ben je, wat maakt deze dag zinvol, wat zet je aan talenten in etc. Een goede start in het wandelcoachtraject… waar wil je naartoe?

Bij het wandelcoachen gebruiken we wat we in de natuur tegenkomen. Eén van de opdrachten die vaak terugkomt is het beschrijven van iets waar je oog op valt en dat bij jouw situatie betrekken, wat hele mooie inzichten oplevert. Bijv. die omgevallen boom waar toch nog een takje groeit met frisgroene blaadjes. Of het kruispunt dat staat voor de vele keuzes die maar in je hoofd blijven rondzingen.

Verlang je ook naar meer rustmomenten in je leven om op adem te komen? Vind je het fijn om je verhaal te delen en in de natuur te zijn? Het wandelcoachen is een hele mooie vorm om te ontdekken wat je nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen en daardoor kun je er ook zijn voor de ander!