Selecteer een pagina

Sometimes the smallest step in the right direction ends up being the biggest step of your life. 

Ook even een stukje over mij. Mijn naam is Henrike Rauw, gecertificeerd wandelcoach. Samen met mijn man Jaap, onze twee dochters en stabijtje, woon ik in Veenendaal, dichtbij het Prattenburgse bos waar ik natuurlijk graag wandel.
Wandelen geeft me lucht, ruimte in mijn hoofd, creativiteit. Een paar jaar geleden ontdekte ik dat het wandelen heel waardevol is, op verschillende vlakken. Praten, dingen van jezelf delen, het gaat zoveel makkelijker tijdens het wandelen. De prikkelarme omgeving geeft rust. Het bewegen, waardoor je ook zelf weer in beweging wordt gezet. Als ik een vol hoofd heb of vastloop in m´n gedachten, ga ik erop uit en door het wandelen kan ik helderder denken en komt er ruimte om weer creatief te zijn (zie blog over de meerwaarde van het wandelen).

Het wandelcoachen doe ik speciaal voor vrouwen. Misschien herken je het wel, je zorgt veel voor anderen, neemt snel taken op je om anderen te ontzien… volle dagen, veel geven. De balans is er al snel niet meer en eigenlijk vergeet je aan jezelf te denken. Je bent zo gewend om maar door te gaan, dat je pas opmerkt dat het niet goed gaat, bij lichamelijke klachten.

Aandacht, liefde, rust en creativiteit, het zijn voor mij belangrijke waarden en ik gun het jou ook zo, om weer liefdevol naar jezelf te kijken. Voor jezelf te zorgen, om zo ook voor je geliefden te kunnen zorgen!
Voor mezelf was dat ook een zoeken, door mijn gevoeligheid voor prikkels heb ik moeten ontdekken wat wel en niet bij me past. Wanneer een pas op de plaats nodig is, welk werk ik kan doen. Ik geloof dat ik mag doen waar God me voor gemaakt heeft, met mijn gevoeligheid, creativiteit, spontaniteit en liefde voor mensen bij wie het even wat minder goed gaat.

Ik ben 10 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs, waar ik verschillende leuke taken had, naast het lesgeven aan de kleuters, zoals Remedial Teaching, muzieklessen en ook het coachen van nieuwe leerkrachten. Toen het wandelcoachen op mijn pad kwam, had ik er destijds eigenlijk nog nooit van gehoord, maar wat een mooie combinatie! De rust, het letterlijk en figuurlijk in beweging komen, de inspiratie! En dat alles in Gods schepping!!

Mijn verlangen is om een poosje naast jou te wandelen en je een stukje op weg te helpen, bij de dingen waar je tegenaan loopt. Om liefdevol naar jezelf te gaan kijken en te ontdekken welke stapjes je kunt zetten om weer goed voor jezelf te zorgen.

Samen met mijn man droom ik ervan een gezellig gastenverblijf ter beschikking te kunnen stellen, op een rustige plek waar je heerlijk kunt wandelen natuurlijk! Speciaal voor vrouwen of echtparen, om op adem te komen. Een plek waar we ook stiltewandelingen, coachwandelingen en creatieve verwerkingen aan kunnen bieden. Wordt vervolgd

If God has given you a dream, simply agree with Him, by taking steps of faith toward it.

“Ik vind het heel mooi om jou te laten ontdekken welke stap je kunt zetten om je weer uitzicht te geven. En daarbij het wandelen in de natuur te gebruiken en mijn sensitiviteit en creativiteit in te zetten”

  • Wandelcoachen bij rouw & verlies (Coachbureau)
  • Wandelcoachopleiding (Coachbureau)
  • Basisopleiding coachen (CC-excellence)
  • R-T opleiding (Hogeschool Windesheim)
  • P.A.B.O. (Hogeschool Windesheim)

Aangesloten bij:

  • Vereniging voor Christencoaches
  • Intervisiegroep wandelcoaches
  • Intervisiegroep christelijke coaches